Rondreis Turkije

Turkije rondreis met een groep of individuele maatwerk Turkije reis, zoals beschreven, of speciaal voor jou gemaakt. Maar ook met je eigen groepje is het goed rondreizen in Turkije, of het nu Oost -, of West Turkije is. Tijdens een rondreis door Turkije merk je dat het verleden in Turkije nog volop aanwezig is. Steden als Efese en Bergama zijn hier voorbeelden van, maar natuurlijk ook Istanbul en het oostelijk gelegen Diyarbakir, hebben beide een indrukwekkende geschiedenis. Van de zeven wereldwonderen uit de oude wereld stonden er twee in Turkije: het grafmonument van Mausolus en de door brand verwoeste tempel van de moedergodin Artemis. De Romeinen bouwden hun deelprovincie, want dat was Turkije, vol met badhuizen, tempels, aquaducten, poorten, pleinen en fonteinen. Ottomanen zetten minaretten tegen Byzantijnse kerken en zorgden voor islamitische bouwkunst. Tussendoor werd het Evangelie gepredikt en aan Mustafa Kemal Pasja tenslotte, is het te danken dat je je als westerling direct thuis voelt in deze oriëntaalse wereld. Turkije is de bakermat van vele culturen en de grote hangbrug over de Bosporus waarover je reist als je van het Europese deel naar het met Aziatisch gaat, heeft naast een functionele, ook een symbolische betekenis. Het is uiteindelijk de Turkse keuken die het land al vele jaren tot een bestemming maakt voor een top vakantie.

'Groepsreizen en maatwerk'

Turkije Oost 16 dagen

Turkije Oost 16 dagen

Oost Turkije reis. Met een kleine groep reis je rond in een regio met duizenden jaren oud erfgoed, bazaars, Koranscholen en de mooiste vergezichten die je ooit hebt gezien.

Bekijk v.a. €1.885,00
Turkije ZigZag reis

Turkije ZigZag reis

Turkije reis, waarbij je zigzaggend wordt 'rond'gereden en ook vliegt van Istanbul naar Efeze, Pamukkale, Konja, Cappadocië (Urgüp, Göreme), om in Ankara te eindigen. Turkije reis met alle must sees. 

Bekijk v.a. €1.485,00