Oezbekistan Turkmenistan 17 dagen

Groepsreis door Oezbekistan en Turkmenistan; twee boeiende landen, verbonden door een rijke historie, maar die zich totaal anders hebben ontwikkeld. Het moderne Ashgabat opgetrokken in steriel marmer met gouden koepels staat in schril contrast met de oude steden van Oezbekistan.

Vanaf 2.885,00

Oezbekistan 13 dagen

Oezbekistan rondreis, met een kleine groep en ervaren reisleiding. Reizen langs de mooiste plaatsen van de legendarische Zijderoute. Khiva, Bukhara en Samarkand.

Vanaf 1.845,00

Beste reisperiodes Oezbekistan

Oezbekistan kent een paar maanden die zich voor een reis het beste lenen, april, mei, september en oktober. Het voorjaar en in de lente is het aangenaam reizen in Oezbekistan, met een temperatuur die kan schommelen van 20 tot 30 graden Celsius. Het land kent geen regenperiode, die regen die valt is vaak in de tweede helft van het jaar en dan vooral in de Fergana-vallei en de bergen.

Nationaal gerecht; Plov

In een grote gietijzeren pan gekookte rijst met lamsvlees, ui en wortel. Verder doen ze ook al niet moeilijk met specerijen, gedroogd fruit of noten. In Tashkent wil men er nog weleens rozijnen aan toevoegen, of wat kikkererwten, maar verder wordt er erg aan het oeroude recept gehecht.