Rondreis Egypte

Rondreis Egypte met een groep of individuele maatwerk Egypte reis zoals beschreven of speciaal voor jou gemaakt, maar ook met je eigen groepje, clubje, gezelschap, of gezin, is het goed reizen langs, en op de Nijl in het klassieke Egypte. Klassieke Egypte rondreizen zijn geïnspireerd op Howard Carter, die op 4 november 1922 het ongeschonden graf van de jong gestorven farao Toetankhamon blootlegde en de toeristenstroom naar Egypte op gang bracht. Carter schreef in één van zijn dagboeken: ‘Ik heb gehoord dat er nu zelfs iemand is die vakanties naar Egypte organiseert’. Die 'iemand' die die reizen naar Egypte organiseerde was Thomas Cook, hij wordt in Egypte dan ook gezien als de 'Godfather of Tourism'. Het reizen door de lucht naar Egypte nam de plaats in van het reizen over zee en de romantische Nijlstomer werd een luxe 5* Nijl cruise. Caïro is nog steeds de 'Moeder van de Wereld', Aswan de uitvalbasis voor Abu Simbel en het kleine Luxor is groot door haar verleden. Het zijn de plaatsen die in elke Egypte rondreis (of het nu een groepsreis, een gezinsreis of een individuele Egypte maatwerk reis is), moeten zijn opgenomen.

'Groepsreizen en maatwerk'

Egypte 15 dagen

Egypte 15 dagen

Egypte groepsreis langs de Nijl, waar al honderden jaren geleden avonturiers de piramides beklommen en bij het schijnsel van brandende fakkels de mooiste muurschilderingen werden bewonderd.

Bekijk v.a. €1.385,00
Egypte 10 daagse individuele reis

Egypte 10 daagse individuele reis

Individuele klassieke Egypte reis langs de Nijl, levensader van het land. Met aandacht voor het al het moois dat de Farao's ons hebben nagelaten in Cairo, Luxor en Aswan. En in Abu Simbel.      

Bekijk v.a. €1.455,00
Egypte 13 dagen met Rode Zee

Egypte 13 dagen met Rode Zee

Egypte op individuele basis langs levensader Nijl met Caïro als startplaats. De klassieke route met een duik in de Rode Zee als verfrissende afsluiting. 

Bekijk v.a. €1.545,00
Egypte met Nijl cruise

Egypte met Nijl cruise

Klassieke 8 daagse Egypte reis langs levensader Nijl op individuele basis. Cairo, Aswan, Luxor, alle culturele hoogtepunten met privé gids en 3 daagse comfortabele cruise op basis van vol pension.

Bekijk v.a. €1.345,00
Jordanië-Egypte 9 daagse individuele reis

Jordanië-Egypte 9 daagse individuele reis

Individuele reis door Jordanië en Egypte, waarbij aandacht voor één van de oude - en één van de zeven nieuwe wereldwonderen; de Egyptische piramides en Petra in Jordanië. 

Bekijk v.a. €1.485,00