Verblijf

Je verblijft over het algemeen in kleinschalige hotels en bijna zonder uitzondering is sprake van centrale ligging. De hotelkamers hebben airconditioning en beschikken over een eigen badkamer. De hotels hebben stuk voor stuk (gratis) WiFi. Eenpersoonskamers zijn (beperkt) tegen meerprijs boekbaar. Hier een impressie van een aantal, vaak door ons gebruikte, hotels. 

 

HOTELSELECTIE VAN ENKELE BESTEMMINGEN


IRAN 

KASHAN                  Negin House

  hotels middenklasse Iran          Hotels in Kashan  

 

De historische kern van Kashan kent een aantal eeuwenoude koopmanshuizen, die nu (na renovatie) gebruikt worden als museum, of hotel. Sommige van deze ‘traditional hotel houses’ zijn luxe boetiek hotels en hebben een beperkt aantal kamers. Het door ons gebruikte Negin House is wat ruimer en bescheiden van opzet, maar heeft wel deze traditionele uitstraling. Attent personeel en rustige ligging, met een authentieke binnenplaats waar het ook ’s avonds (met een drankje en een hapje) goed toeven is.

 

ETHIOPIE

LALIBELA                   Panoramic view hotel

 

tuin hotel Ethiopië         panoramic view hotel kamer 

 

Onze favoriet in Lalibela. Drie nachten in het Panoramic view hotel staan voor drie dagen genieten van weids uitzicht vanuit de kamer, je balkon, het dakterras, tuinterras, of goed onderhouden tuin. De bekende kerken liggen op loopafstand, en in de direct omgeving van het hotel zijn restaurants en lokale barretjes te vinden. Ontbijt buffet is uitgebreid en kamers zijn ruim, worden dagelijks schoon gemaakt en van schone handdoeken voorzien. Het hotel wordt gerund door een innemende eigenaar, de ons bij aankomst telkens enthousiast begroet en dit het liefst vergezeld laat gaan van een Ethiopische koffieceremonie.

 

EGYPTE 

ASWAN                   Mövenpick Resort Aswan   

groepsreis Egypte Aswan         hotel Awan terras 

 

Aswan heeft niet heel veel 5* hotels, en zeker niet met een gunstige ligging ten opzichte van de bazaar. Maar dit hotel heeft dat wel. Je moet er met een bootje heen, maar daar hoef je bijna nooit lang op te wachten. Heerlijk zwembad en ook hier, waar de Mövenpicks een beetje om bekend staan, een mooie tuin met veel bloemen. Vroeger was dit een saai Oberoi hotel, maar daar is niets meer van te bekennen. Lekker strak, mooie plek.

 

l