Over Rosetta Reizen

Rosetta Reizen is een reisorganisatie die zich al 25 jaar toelegt op het organiseren van reizen naar minder voor de hand liggende bestemmingen. Naast aandacht voor cultuur, natuur en architectuur wordt daarbij ook gestreefd naar een direct contact met de lokale bevolking.

Het aanbod van reizen bestaat hoofdzakelijk uit reizen naar landen in het Midden-Oosten, Noord- en Oost Afrika, de Kaukasus, Centraal Azië en de Balkan. Door jarenlange reiservaring en uitgebreide kennis van de landen, en met dank aan een zorgvuldig opgebouwd en goed onderhouden netwerk van lokale contacten, geldt Rosetta Reizen al jaren als regiokenner bij uitstek. Naast groepsreizen worden ook maatwerk reizen georganiseerd (in alle prijsklassen) voor bestaande (jaar)clubs, families, musea, stichtingen, scholen, instellingen, etc. Sinds enkele jaren hoort daar ook het individuele aanbod van rondreizen bij, speciale reizen (soms met een thema), in overleg samengesteld, met veelal comfortabele en kleinschalige accommodaties.

De naam van de organisatie is afgeleid van de Steen van Rosetta. Toen Franse soldaten in 1799 in het Egyptische plaatsje Rashid een muur afbraken stuitten zij op een grote steen van zwart basalt. Men onderkende meteen het belang van deze 762 kilo wegende vondst, waarin drie identieke teksten in een verschillend schrift gegraveerd stonden. Met behulp van deze steen van Rosetta, de Engelse naam voor Rashid, was het uiteindelijk de Fransman Champollion die in 1814 tot de ontcijfering van het hiërogliefenschrift wist te komen.

  

hoe het allemaal begon    over Rosetta Reizen

 

Rosetta Reizen wordt sinds 2013 weer volledig gerund door de mensen van het eerste uur; Yen Remy en Benno Hagenbeek. Beiden pioniers en reisfanaten met ieder meer dan 25 jaar reiservaring. Frequente landenbezoeken, pilotreizen, en met grote regelmaat uitgevoerde inspectie tours, zijn de basis van het huidige uitgebreide netwerk en originele 'eigen' reisaanbod. Volgens Yen begint elke reis met een een Lege Koffer en Benno gaf in 2015 bij het in ontvangst nemen van de prijs voor de beste reisorganisatie, categorie rondreizen, als quote "Al 25 jaar horen wij van mensen dat we reizen organiseren naar enge landen. Het winnen van een prijs is meer dan een aangenaam nieuw geluid''.

Ondanks de Arabische Lente met alle nasleep van dien, de nodige turbulentie in de diverse regio's en het, door toe doen van hevige conflicten, wegvallen van een aantal belangrijke landen (Syrië, Yemen, Mali, Libië, Irak) is Rosetta Reizen veerkrachtig gebleken en heeft weer een aantal nieuwe bestemmingen aangeboord en originele routes uitgezet. Paradepaardjes hierbij zijn: Iran, Ethiopië, Georgië-Armenië, Uzbekistan en Marokko.