Onze rondreis door Ethiopië is prima verlopen, leuke plaatsen aangedaan, nette hotels gehad en het vervoer was ook goed geregeld. We hebben een prachtige reis gehad en zijn zo weer een mooie ervaring rijker. Graag tot een volgende trip met jullie.  Joost en Saksia- december 2018

++++++++++++++++

Prachtig land waar we nog een keer terug naar toe gaan (o.a. Danakil depression). We hebben met jullie gevarieerde programma een goede indruk gekregen van deze rijke en gevarieerde cultuur.

Hotels redelijk tot goed. Addis fraai hotel. Naast jullie eettips vlakbij het hotel aten wij ook nog een keer bij Blue Drops, ook tegenover het hotel, wat ook goed was. Simien Lodge was inderdaad prachtig, maar een verblijf van een nacht = twee dagen daar houdt in dat je verplicht voor twee dagen een guard mee moet nemen (en betalen), ook indien je, in ons geval, die tweede dag al om zeven uur ’s ochtends weer vertrekt en dus van de guard helemaal geen gebruik maakt. Beetje zonde. De auto die we hadden was prima (Toyota HiLux) maar er zaten oude buitenbanden op.

Het contact was goed, snel en adeqaat. Heel de reis was in 3 dagen geregeld, dat was fijn. Byrhane, onze fantastische chauffeur,hielp ons gaandeweg steeds meer: hij poeierde soms hosselaars/vervelende mensen af, hielp met onderhandelen, checkte dat de reserveringen bij hotels klopten, regelde in Aksum een goede gids toen er geen gidsen beschikbaar waren, reed ons naar Yeha wat niet op het reisschema stond maar fantastisch was, enz. Ik weet dus niet of dit bij zijn rol hoorde, maar het was voor ons erg welkom en het heeft hem een goede fooi opgeleverd. Beste hotel was Panoramic view Lalibela, vanwege de geweldige uitzichten natuurlijk! Maar ook douche, ontbijt, balkon en tuin waren prettig. Hier zijn we echt tot rust gekomen. Simien lodge was eigenlijk nog beter, en erg luxe, maar ook erg duur. Ook genoten daar.
Verder was hotel Delano in Bahir Dar ook erg goed, vanwege de goede service, grote kamer, de airco en de voorzieningen. Minste hote? Twijfel, eigenlijk geen. Als cijfer? Een 9, zeker weten! Ethiopië was een prachtig en fascinerend land en we zijn enorm blij dat we gekozen hebben voor de reis die Rosetta aanbood. En dat terwijl we normaal graag alles zelf regelen, in landen als Iran, India en China, waar dat ook prima ging. Maar Ethiopië is toch wat lastiger, qua vervoer maar ook qua zaken ter plekke regelen en weten of je mensen kunt vertrouwen, dus we zijn heel blij met onze keuze voor een (deels) georganiseerde reis! Dank voor deze geweldige ervating. Johan, Esther mei 2018

=================================================

Overigens waren we erg blij met onze chauffeur ter plaatse die waar nodig erg goed improviseerde.

We hadden (achteraf) graag Tigray opgenomen in het programma? Je rijdt er langs maar het zit niet in het programma. Dat is best zonde, en het lijkt wel te doen (niet alle kerken liggen moeilijk / afgelegen).

Panoramic View hotel in Lalibela was fantastisch. Eten goed, mensen aardig, superuitzicht. We vonden dit eigenlijk nog leuker dan Simien Lodge. We danken jullie voor het organiseren van deze fijne reis. Ard en Maria – januari 2017

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Het land  heeft me enorm verbaasd, in positieve zin, en qua landschap vond ik het overweldigend!

Stephan Vogelpoel – januari 2016

==============

Alles is goed verlopen: vluchten, het ophalen en wegbrengen, hotels allemaal naar wens, etc.

We hebben een fraaie reis kunnen maken en een hoop interessante dingen gezien en gedaan.

Het is een mooie belevenis geworden, waaraan Rosetta heeft bijgedragen waarvoor dank.

Met vriendelijke groet, – F. Wiegant – december 2016

************************************

Wij zijn heel tevreden met de service die aangeboden werd uit Nederland. Niks op aan te merken. Snel, correct en altijd ter beschikking. Zeer goed. De info was zeker in orde, al zou het misschien handig zijn om vouchers gehad te hebben Het vervoerr was lekker Afrikaans, geen problemen mee. Vertrek vanaf Brussel was ook fijn. Binnenlandse vluchten van Ethiopian Airlines waren overigens ook correct. Accommodatie was goed. Als we een cijfer zouden geven was dit een 9/10. Het t was een zeer leuke reis. Fantastisch land en goed programma.

B. van Laer  – Antwerpen 18-2-2015

==============================================

Ik wil Rosetta zeker een dikke pluim geven voor deze reis. Was heel leuk. Jullie horen zeker nog van ons voor een volgende reis!

Groetjes, Basile – januari 2015

+++++++++++++++++++++++++++++++++++==================

Jettie Kamstra  12 november 2014

Rosetta reizen heeft voor ons in zeer korte tijd een mooie individuele reis op maat kunnen organiseren in Ethiopië. Alles was prima geregeld; hotel en lodge, binnenlandse vluchten en transfers. De bestemmingen die wel hebben bezocht zijn een aanrader; bezoek aan diverse kerken in en rond Lalibela en indrukwekkende natuur in Simien Mountains. Ethiopië heeft veel te bieden aan cultuur, natuur en bijzonder vriendelijke en behulpzame mensen.

++++++++++++++++++++++++++++++++

Het was een prachtige rondreis met auto en privé chauffeur door het noord-westen van Ethiopië. Een zeer mooi gebied met een vriendelijke, vooral orthodox-christelijke, bevolking. Voor iedereen die tijdens zijn vakantie in aanraking wil komen met een bijzondere cultuur en ook van natuur houdt. Zittend in de auto word je 1100 km door een afwisselend landschap gereden, je komt werkelijk ogen te kort. M. van Wel – 4 november 2014