Accommodatie
Je verblijft over het algemeen in kleinschalige hotels. De hotelkamers hebben waar nodig A.C. en beschikken over een eigen badkamer, soms balkonnetje, dakterras, of tuin. Een eenpersoonskamer is tegen meerprijs boekbaar. Alle hotels beschikken over WiFi, waarvan gratis gebruik gemaakt kan worden. Hier een impressie van de hotels die doorgaans worden gebruikt.

 

Hotel impressies

Addis Abeba – Caravan Hotel

Het Caravan hotel is een modern hotel met een centrale ligging. Het heeft circa 35 ruime kamers, met balkons en goed functionerende badkamers. Het hotel is nog geen 5 jaar oud. WiFi ook in de kamers. Ruim ontbijt buffet en het restaurant zorgt desgevraagd voor roomservice. Receptie spreekt uitstekend Engels en er is een ruime lobby. Net om de hoek ligt het restaurant Mandoline (Franse keuken), met een prima buitenterras. Hotel en restaurant vormen een interessante twee-eenheid.

 

Gondar  – AG Hotel

Meest centraal gelegen hotel van de reguliere middenklassers. Je zet je voet buiten de deur en twee minuten laten zit je op een terras van een theehuis of restaurantje aan de kleine rotonde, het kloppend hart van Gondar. Het hotel heeft een restaurant, dat ook veel door de lokale mensen gebruikt wordt (wat weer iets van de kwaliteit zegt). Kamers zijn goed verzorgd en er is aan de achterkant van de eerste verdieping een groot buitenterras waar je ’s ochtends ook je ontbijt kunt gebruiken.

 

 

Mekele – Axum Hotel

Het hotel heeft een oude- en een nieuwe vleugel die elkaar niet zo veel ontlopen. De accommodatie wordt veel door zakenlieden gebruikt, het heeft een grote parkeerplaats die ’s avonds vol staat met 4×4 terreinwagens. Als overnachtingshotel voor het traject van Axum naar Lalibela een prima plek. Aankomen, iets drinken, stevige douche en dan in het restaurant van de nieuwe vleugel het avondeten. Morgen gezond weer op.

 

 

 

Lalibela – Panoramic view

Onze favoriet. Drie nachten in het Panoramic view hotel staan voor drie dagen genieten van weids uitzicht vanuit de kamer, je balkon, het dakterras, tuinterras, of goed onderhouden tuin. De bekende kerken liggen op loopafstand, en in de direct omgeving van het hotel zijn restaurants en lokale barretjes te vinden. Ontbijt buffet is uitgebreid en kamers zijn ruim, worden dagelijks schoon gemaakt en van schone handdoeken voorzien. Het hotel wordt gerund door een innemende eigenaar, die je bij aankomst enthousiast begroet en dit het liefst vergezeld laat gaan van een Ethiopische koffieceremonie.