VLIEGEN NAAR CAIRO

Vertrek in de namiddag vanaf Amsterdam of Brussel (naar eigen keuze) met Egypt Air. Zonder over te stappen naar Cairo. Op het vliegveld kun je zelf je visum kopen en wacht de agent je bij de douane op. Hij zorgt voor een vlotte transfer naar het bijzonder gelegen hotel. Tijdens deze rit krijg je al een aardig beeld van deze metropool.

 

MEMPHIS, SAQQARA EN DE PIRAMIDES, MET GIDS

De piramides van Giza en Saqqara, de dodenstad van Memphis, staan op het programma. Natuurlijk mag de wereldberoemde Sphinx niet in de rijtje ontbreken. Tijdens de lunch is er een eerste kennismaking met de lokale keuken. Ook wordt een bezoek gebracht aan het Papyrus Instituut. Lokale gids en vervoer zijn op voorhand hiervoor vastgelegd.

 

MUSEUM, CITADEL, OUDE STAD, BAZAAR, MET GIDS

Op het programma staat een uitgebreide stadsverkenning opnieuw met de lokale gids. Je begint met het het Egyptisch Museum. Een monumentaal pand in het hartje van de stad. Het gebouw is helemaal gevuld met monumenten uit het rijke verleden van Egypte. Op de boven verdieping is een aparte afdeling met rekwisieten uit het graf van Toetankhamon. Wil je echte koninklijke mummies zien, koop dan een extra kaartje voor de Roual Mummie room. Na het musuem is er tijd voor de drukke en ook wel toeristisch Khan al Khalili bazaar. Een glsasje muntthee biji Fisawi, het oudste theehuis van Cairo, is een aanrader. In de middag wordt een bezoek gebracht aan het Koptische deel van de stad en de Citadel met de indrukwekkende Mohammed Ali Moskee. Een moskee nog uit de Ottomaanse tijd. Turkse invloed is dan ook volop aanwezig. Vanaf de hoge Citadel heb je ook een mooi uitzicht op de Nijl en het islamitische deel van de stad. Bij helder weer kijk je heel Cairo over en kun je ver in de verte de piramides zien liggen.

 

VLIEGEN NAAR ASWAN

Binnenlandse vlucht naar Aswan. In de middag een boottocht op de Nijl bij Aswan op een authentieke felouka-zeilboot.

 

ABU SIMBEL

Facultatieve excursie naar het ongeveer 300 kilometer zuidelijker, midden in de woestijn gelegen Abu Simbel. De monumenten hier worden tot de indrukwekkendste van de wereld gerekend. Verder vrij in Aswan. Dwalen in de souq en de vele donkere mensen die je tegenkomt doen je beseffen dat je werkelijk in Afrika bent aangeland.

 

VRIJE DAG ASWAN

Vrije dag in Aswan. Gelegenheid om het Nubisch museum te bekijken.

 

TRANSPORT NAAR LUXOR

Per eigen vervoer (Chauffeur komt meestal met een busje) naar Luxor. Onderweg wordt er gestopt bij de tempels van Kom Ombo en Edfu.

 

WEST BANK MET GIDS

Excursie met lokale gids en eigen vervoer naar de West Bank van de Nijl. Hier in Thebe vinden we de wereldberoemde Koningsgraven, van bijvoorbeeld Toetankhamon, en de tempel van Hatsjepsoet. Verder zien we de mysterieuze Kolossen van Memnon. Ooit brachten deze beelden geluid voort, maar na een restauratie zwijgen ze nu.

 

VRIJE DAG LUXOR

Vrij. Bezoek de tempel van Karnak, de tempel van Luxor, doorkruis het plaatsje in een koets, huur een fiets, een terrasje aan de boulevard, lurken aan een waterpijp, kameel-rijden …. in Luxor is genoeg te doen. Vergeet in ieder geval niet één van deze dagen het prachtige ‘Old Winterpalace’ te bezoeken, een hotel uit het begin van de vorige eeuw; met enige fantasie waan je je in de wereld van Agatha Christie.

 

VERVOER NAAR HURGHADA

Vervoer naar Hurghada, dwars door de woestijn.

 

HURGHADA AAN DE RODE ZEE

Zon, zee en snorkelen of duiken in de Rode zee. De lokale agent zal een aantal opties aanbieden van wat deze dag en de volgende dag de mogelijkheden zijn.

 

HURGHADA AAN DE RODE ZEE

Extra dag om kennis te maken met de onderwater wereld van de Rode Zee.

 

BINNENLANDSE VLUCHT NAAR CAIRO EN DOOR NAAR AMSTERDAM, OF INDIEN GEWENST BRUSSEL

Aankomst in de middag.