We verblijven over het algemeen in wat luxere hotels. De hotelkamers hebben A.C. en beschikken over een eigen badkamer, soms balkonnetje, dakterras, of tuin. Een eenpersoonskamer is tegen meerprijs boekbaar. Alle hotels beschikken over WiFi, waarvan gratis gebruik gemaakt kan worden. De luxe cruise is een moderne 5* boot waarop u 3 nachten doorbrengt op basis van vol pension. De boot brengt  u van Aswan naar Luxor. Hier een impressie van de hotels die doorgaans worden gebruikt.

Hotel selectie

 

Le Meridien Pyramids – Caïro

 

Het grote pluspunt van dit hotel is het uitzicht op de piramides vanaf het terrein van het zwembad en ook bij een aantal kamers. Of zoals één van de gasten schreef; we verbleven in het hotel voor 3 nachten. Onze kamer had het meest verbluffende en adembenemend uitzicht; de grote piramides van Gizeh. Het ontbijtbuffet was erg leuk. We hebben genoten van de verscheidenheid aan mogelijkheden en heerlijk eten. De mini – winkels en een bank in de lobby waren voldoende voor onze eerste behoeften (mobile SIM-kaart en een wisselkantoor). Kortom het verblijf was perfect.

 

Sonesta St. George Luxor

 

Het St George hotel is met het Winterpalace een accommodatie in Luxor, met veel reputatie en een lange staat van dienst. De Sonesta keten heeft dit hotel jaren geleden opgekocht en sinds die tijd is ‘Sonesta” aan de naam toegevoegd. Het hotel ligt direct aan de Nijl en op loopafstand van de Luxor tempel. Grote, ruimte kamers, prachtig zwembad dat heel het jaar door te gebruiken is, en het ligt in het trendy deel van Luxor, met veel cafeetjes, theehuizen en restaurantjes. Het hotel zelf heeft meerder restaurants, waarvan het Japanse veel geroemd wordt.

 

Paradise Inn Le Metropole Hotel Alexandrië

 

Hotel in koloniale stijl en je doet verlangen naar vervlogen tijden. Mooie inrichting en architectuur. Een deel van de kamers heeft zelfs uitzicht op zee. Grote kamers, goed ontbijt, restaurant met live piano muziek. Centrale ligging, restaurants en barretjes op loopafstand. Ook een hotel met hier en daar wat achterstallig onderhoud, maar als het dat niet was, waren de kamers onbetaalbaar. De ijzeren lift is een waar museum stuk.