Accommodatie
Je verblijft over het algemeen in kleinschalige hotels en bijna zonder uitzondering is sprake van centrale ligging. De hotelkamers hebben airconditioning en beschikken over een eigen badkamer. De hotels hebben stuk voor stuk (gratis) WiFi. Eenpersoonskamers zijn (beperkt) tegen meerprijs boekbaar. Hier een impressie van een aantal, vaak door ons gebruikte, hotels.

HOTEL SELECTIE

Teheran – Masshad hotel

Dit hotel ligt centraal in Teheran, en is erg gewild bij reizigers.  Personeel is vriendelijk en bereid tot extra service, zoals taxi’s regelen. Het hotel heeft een restaurant en fijn dakterras met uitzicht op de bergen rond Teheran waar tot eind mei nog sneeuw op kan liggen. Interessant is ook de locatie; vlakbij de voormalige Amerikaanse ambassade en metrostatopm op 50 meter. Wifi is gratis en werkt goed.

Hamadan  – Baba Taher Hamadan

Het hotel ligt aan een parkje met diverse restaurantjes en ook het centrum is op loopafstand. De bijnaam van deze accommodatie is ‘Het spiegeltjes hotel’, waarschijnlijk hoeft dit weinig uitleg. Het is een 4* hotel dat we al jaren gebruiken, prima kamers met minibar en satelliet televisie. Roomservice 24 uur. Beslist één van de betere hotels van Hamadan.

Tabriz – International

Het hotel is één van de bekendste hotels van de stad en wordt gerekend tot de betere accommodaties. Het heeft dan ook 4* beoordeling door de Iraanse Tourist Board. Enkele jaren geleden is het hotel volledig gerenoveerd. Een strakke stijl is door gevoerd in kamerinrichting en decoratie. Sommigen spreken van een design hotel, maar dat is niet wat het hotel zelf ambieert te zijn. wat volgens ons verstandig is. Fijne grote (zit) lobby, vriendelijke receptie en prettig ruime ontbijtzaal.

Yerevan – Hotel Aviatrans

Ruime 3+*  met super centrale ligging. Vriendelijke receptionisten, die redelijk Engels spreken en reuze behulpzaam zijn. Opvallend ruime kamers met eveneens grote bedden. Terrasjes en restaurants in de directe nabijheid en veel van de bezienswaardigheden van de stad op loopafstand. Het ontbijt is intiem, geen buffet maar er wordt van alles klaargezet dat je zelf kunt pakken, alsof je bij mensen thuis logeert. Reuze ongedwongen.