Groepsreizen

Baltische Landen Architectuur reis

De Baltische landen staan voor architectuur, Art Nouveau en Sovjet verleden. Met een kleine groep en deskundige Nederlandse reisleiding, reis je door drie onafhankelijke staten aan de Oostzee.      
Accommodatie

Je verblijft over het algemeen in kleinschalige hotels. Hotels die zonder uitzondering beschikken over een centrale ligging. De hotelkamers hebben airconditioning en een eigen badkamer. Er is gratis Wifi te gebruiken. Een eenpersoonskamer is tegen meerprijs (beperkt) boekbaar. Hier een impressie van de hotels die worden gebruikt.

 

Hotel impressies      

 

Vilnius             Tilto hotel

 

  kamer hotel Vilnius   hotel Tilto reis baltische landen 

 

Dit goed onderhouden hotel ligt op directe loopafstand van de oude binnenstad, tegenover de kathedraal en aan een groot plein, Moderne kamers met dito badkamers. Het Tilto hotel heeft in de kelder een Engelse pub, die om 22.00 sluit. In de directe omgeving van het hotel vind je restaurants en terrassen. Voor het ontbijt worden twee zaaltjes gebuikt en het buffert bestaat uit veel lokale producten. (vlees, vis, granen, zoetigheid en eieren). Ondanks dat het hotel hartje stad ligt kun je toch spreken van een rustige buurt en verzekerd zijn van een goede nachtrust.

 

Riga                  Valdermars      

 

kamer Valdemars hotel   Riga hotel 

   

Toen deze reis werd uitgezet was het direct duidelijk wat het beste hotel in Riga voor ons was; Valdermars. Het betreft met name de ligging van het hotel, op loopafstand van de oude binnenstad met z’n vele historische panden, maar eveneens op loopafstand van het wijkje met de mooiste Art Nouveau huizen. Twee dagen is het niet nodig om de bus te gebruiken. Het hotel is ondergebracht in een monumentaal pand dat daarvoor stevig is verbouwd. Fijne, door veel met glas te werken, super lichte lobby, die grenst aan de koffieshop. Hapyy Hour rond 16.00 uur waarbij koffie en thee wordt geschonken en versnaperingen kunnen worden genuttigd. Uitgebreid ontbijtbuffet en prima eigen restaurant. 

 

  

Tartu                Pallas        

 

 pallas hotel tartu   rondreis Tartu

     

Modern 3+ hotel met 62 kamers met een 'view'. Behulpzame Engels sprekende receptie (Tartu is een universiteitsstad en veel studenten willen in hun vrije tijd wel wat bijverdienen). Het hotel ligt in de nabijheid van het plein met het beroemde beeld van de kussende studenten. 

 

 

 

Print pdf bestand