Voor deze korte groepsreis door Armenië hebben we de hotels met name op ligging en sfeer geselecteerd. In Yerevan is het hotel het super centraal gelegen Aviatrans, ondanks dat het in het centrum ligt heeft het geen hinder van geluidsoverlast. In de overige kleine plaatsen is er met name geselecteerd op sfeer en uitstraling. 

 

Yerevan  –  Hotel Aviatrans

 

Ruime 3+*  met super centrale ligging. Vriendelijke receptionisten, die redelijk Engels spreken en reuze behulpzaam zijn. Opvallend ruime kamers met eveneens grote bedden. Terrasjes en restaurants in de directe nabijheid en veel van de bezienswaardigheden van de stad op loopafstand. Het ontbijt is intiem, geen buffet maar er wordt van alles klaargezet dat je zelf kunt pakken. Net alsof je bij mensen thuis logeert. Heerlijk ongedwongen.

 

Dzoraget – Boutique Hotel Dzoragt

 

Het hotel ziet er uit als een oud kasteel ondanks dat het recent is gebouwd. Het ligt aan de rand van een Nationaal park met uitzicht op het snel stormende riviertje de Dzoraget. Hier heerst rust. Grote kamers, goed restaurant, aangenaam binnenzwembad. In de direct omgeving van het hotel wat klein huisje met gevoel van Armeens dorpsleven. Eén dagje chique en luxe mag er wat ons betreft tijdens zo’n reis wel bij zijn. Laat je verwennen door vriendelijkheid alom.