Groepsreizen

Jordanië groepsreis 8 dagen

Groepsreis Jordanië, een van de landen waar de toerist al vele jaren een graag geziene gast is: Jordanië. Reis mee door het Hashemitisch Koninkrijk, de kroonjuweel van het Midden-Oosten.
Reis informatie

Van dag tot dag                         Overnachtingen
1 t/m 3 Amman 3 nachten
4 t/m 5 Petra 2 nachten
6 Wadi Rum 1 nacht
7 t/m 8 Aqaba 1 nacht (binnenlandse vlucht)

 

 

 

 

 

Prijs vanaf € 1.185,00 

Vertrek: op zaterdag

 

Jordanië groepsreis, veilig en gastvrij 

Tijdens deze groepsreis door Jordanië opent de Arabische wereld zich (weer) voor je, met mannen aan de waterpijp en vrouwen met hoofddoeken en gouden sieraden. Je bezoekt het onder het woestijnzand vandaan getoverde Jerash en het laagste punt op aarde, de Dode Zee. Het zoutgehalte in het water is zo hoog dat je er in kunt drijven. Natuurlijk mogen het intieme Aqaba aan de Rode Zee en Wadi Rum woestijn in de rondreis niet ontbreken. In deze woestijn, die door de Unesco is uitgeroepen tot landschappelijk werelderfgoed, overnacht je in een bedoeïenentent bij de oorspronkelijke bewoners. Maar het hoogtepunt tijdens de groepsreis zal voor de meesten het bezoek zijn aan Petra (één van de nieuwe 7 Wereldwonderen), de overweldigende rotsstad van de Nabateeërs. Je kunt hier uren wandelen en dolen, en je even heel klein voelen. Zijne Koninklijke Hoogheid King Abdullah II van Jordanië wenst je een fijne vakantie in het Hashemitisch Koninkrijk Jordanië, waar de toerist van vandaag, sinds jaar en dag een graag geziene gast is.

 

 groepsreis Jordanie

 

DAG 1 - MET ROYAL JORDANIAN NAAR AMMAN

De start van de reis is een rechtstreekse vlucht naar Jordaanse hoofdstad Amman. Je wordt bij aankomst opwacht door onze agent en je naar je hotel gebracht. Het visum is eenvoudig verkrijgbaar bij aankomst. De stad is niet te vergelijken met de hoofdsteden van de omringende landen, maar beschikt wel over een eigen identiteit.
 

DAG 2 - NAAR JERASH EN DE DODE ZEE

In de ochtend word je naar het noordelijk  gelegen Jerash gereden waar je de opgravingen van deze Grieks-Romeinse stad bekijkt. Je krijgt hier een goede indruk van het leven rond het begin van onze jaartelling. ’s Middags heb je gelegenheid te drijven in de Dode Zee, het laagste punt op aarde. Voor een snelle verjongingskuur smeer je je in met de aanwezige modder. Het ziet er gek uit, maar daarna voelt je huid aan als een perzikje. Ga ’s avonds lekker ‘local’ eten in downtown Amman (Rainbowstreet), of kies voor een etentje in één van de moderne wijken.
 

DAG 3 - AMMAN 

Dagje Amman, het oude Philadelphia. Slenteren over de goudsouq, het amfitheater en het museum. De Blauwe Moskee, het graf van Koning Hoesein. Of met lokalen lurken aan een waterpijp in een theehuis, of op een zonnig terrasje. In Amman, een stad opgebouwd in cirkels, is voldoende te beleven om de dag goed door te komen. Mocht je nog tijd overhebben dan zijn er de mysterieuze woestijnkastelen richting Iraakse grens.

 

DAG 4 - VIA KING'S HIGHWAY NAAR PETRA

Een groot gedeelte van de rit naar Petra gaat over de King’s Highway, een soms lieflijk, dan weer woest berglandschap. Er worden stops gemaakt bij Mount Nebo, vanwaar Mozes het beloofde land te zien kreeg, en in Madaba. In dit overwegend christelijke stadje zie je de oudste mozaïekkaart van Palestina. Aangekomen in Kerak beslist je zelf of je het stadje in gaat of het kruisvaarderskasteel gaat bekijken. De komende twee nachten slaap je in het dorp Wadi Musa van waaruit je morgen het op een steenworp gelegen Petra gaat bezoeken. 
 
 
8 dagen Jordanië
 

 

DAG 5 - PETRA

Het is aan te raden vroeg op te staan om Petra te bekijken. Zo ben je de drukte voor en heb je de hele dag de tijd om te genieten van de door de Nabateeërs uitgehakte roze stad die in 1821 door de Zwitser Burckhardt werd herontdekt. Nadat je de kloof bent doorgelopen sta je oog in oog met het ‘Schathuis’, oftewel ‘al Khazne’. In Petra kun je heerlijk wandelen en misschien wel plekjes vinden die door niemand worden bezocht. Als je het graag wat hogerop zoekt kun je de stevige klim naar de Hoge Offerplaats maken. Ook ‘het Klooster’ (‘ad Deir’) is hooggelegen en de tocht hiernaartoe is eveneens de moeite waard. Voor degenen die beneden blijven is er genoeg te zien: de rotsgraven, het theater, de Romeinse cardo, etc. En dit alles in de kleuren roze, oranje rood, paars, blauw en geel.

 

DAG 6 - OVERNACHTEN IN DE WADI RUM

Voordat je naar Wadi Rum gaat kun je eerst nog een bezoek brengen aan ‘Little Petra’. Hier komen nog niet zoveel bezoekers en dus kun je in alle rust rondkijken. Na nog een stukje heuvelachtige King’s Highway te hebben gereden kom je weer op de Desert Highway waar je op een gegeven moment afslaat naar het ruige landschap van Wadi Rum, dat sinds kort een UNESCO World Heritage Site is. De film ‘Lawrence of Arabia’ werd hier in de 60er jaren opgenomen. Na het uitzoeken van een slaapcabine in één van de zwarte geitenharen bedoeïenententen en het drinken van een glaasje bedoeïenenthee heb je de mogelijkheid de woestijn met haar grillige rotsformaties te voet, per kameel of per terreinwagen te verkennen. Vanavond kun je ‘zarb’ eten, een maaltijd die een paar uur in een ondergrondse oven heeft staan sudderen. Bij het kampvuur worden vaak traditionele liederen gezongen door bedoeïenen die de ‘oud’ (luit), ‘darbouka’ (vaastrommel) en ‘daff’ bespelen. Als je geen genoeg kunt krijgen van de mooie sterrenhemel, zet je je bed buiten en slaap je in de open lucht.
 
 
wadi rum bedouien

 

DAG 7 - VAN WADI RUM NAAR AQABA

Een zonsondergang in de woestijn is mooi, maar een zonsopgang zeker ook! Vroeg opstaan dus als je ook dit wilt meemaken. Na het ontbijt neem je afscheid van de woestijn en is het een uurtje rijden naar het aan de Rode Zee gelegen Aqaba. In het plaatsje heerst een mediterrane sfeer en het is een prima plek om de reis af te sluiten. Er is tijd genoeg om te gaan zonnen, zwemmen, snorkelen of met een glasboot het water op te gaan. Behalve leuke souvenirwinkeltjes waar je je laatste Jordaans dinars kunt slijten, kun je je ook in een van de vele theehuizen aan de waterpijp, of voor verse vruchtensapjes terecht op gezellige terrasje. De dag kan worden afgerond met verse vis bij één van de vele openlucht restaurantjes. 
 

DAG 8 - VLUCHT TERUG

De laatste dag is, zoals zo vaak, een reisdag. Eerst stijg je op van het  kleine vliegveld van Aqaba voor de vlucht naar Amman. In Amman stap je over op de vlucht naar Amsterdam. Einde van je reis door  je het land van koning Abdulla,

 

Print pdf bestand