Voor deze reis door Armenië Georgië hebben we de hotels met name op ligging en sfeer geselecteerd. In de beide hoofdsteden zijn het super centraal gelegen hotels, die ondanks dat ze in het centrum liggen toch geen last hebben van geluidsoverlast. In de overige kleine plaatsen is er met name geselecteerd op sfeer en uitstraling. In Georgië wordt één keer overnacht in een ‘Guesthouse’, maar deze accommodatie heeft alle faciliteiten van een intiem hotel (eigen badkamer, en AC), wel wordt verwacht dat hier de avondmaaltijd wordt gebruikt, deze is dan ook inclusief. Eénpersoonskamers zijn tegen bijbetaling overal boekbaar.

 

Yerevan – Hotel Aviatrans

Ruime 3+*  met super centrale ligging. Vriendelijke receptionisten, die redelijk Engels spreken en reuze behulpzaam zijn. Opvallend ruime kamers met eveneens grote bedden. Terrasjes en restaurants in de directe nabijheid en veel van de bezienswaardigheden van de stad op loopafstand. Het ontbijt is intiem, geen buffet maar er was van alles klaargezet dat je zelf kon pakken. Net alsof je bij mensen thuis logeert. Heerlijk ongedwongen.

 

Dzoraget  – Boutique Hotel Dzoragt

Het hotel ziet er een beetje uit als een oud kasteel, maar dit is recent gebouwd. Het ligt aan de rand van een Nationaal park met uitzicht op de kolkende Dzoraget rivier Hier heerst al om rust. Grote kamers, goed restaurant, aangenaam binnenzwembad. In de direct omgeving van het hotel wat klein huisje met gevoel van Armeens dorpsleven. Eén dagje chique en luxe mag er wat ons betreft tijdens zo’n reis wel bij zijn. Laat je verwennen door het vriendelijke personeel.

 

Tbilisi – Sharden Villa

Dit kleinschalige hotel ligt wat verscholen in het hart van de oude stadskern. Het is een uitstekende uitvalsbasis voor restaurants, terrasjes, bars en het nachtleven, maar ook alle culturele sites van Tbilisi liggen om de hoek. Kamers zijn ruim en schoon, en het onderhoud is up to date. Het ademt een familie hotel, wellicht is het dat ook. Zelfs het ontbijt wordt geroemd.