Je verblijft over het algemeen in kleinschalige hotels en bijna zonder uitzondering is sprake van centrale ligging. De hotelkamers hebben airconditioning en beschikken over een eigen badkamer. De hotels hebben stuk voor stuk (gratis) WiFi. Eenpersoonskamers zijn (beperkt) tegen meerprijs boekbaar. Hier een impressie van een aantal, vaak door ons gebruikte, hotels.

 

 

TEHERAN                 MASSHAD HOTEL

Dit hotel ligt centraal in Teheran, en is erg gewild bij reisorganisaties. Personeel is vriendelijk en bereid tot extra service, zoals taxi’s regelen. Het hotel heeft een restaurant en fijn dakterras met uitzicht op de bergen rond Teheran waar tot eind mei nog sneeuw op kan liggen. Interessant is ook de locatie; vlakbij de voormalige Amerikaanse ambassade. Wifi is gratis en werkt goed.

 

ESFAHAN                            PART HOTEL

De locatie van dit hotel is tussen het Meidan Eman plein en de rivier de Zayandeh, vlakbij de belangrijkste bruggen en overige bezienswaardigheden. Het Abassi hotel ligt om de hoek, net zo als enkele restaurants. Kamers zijn ruim en schoon, lobby en inrichting geven je niet direct het idee in Iran te zijn. Ontbijtbuffet met vriendelijke bediening. Ongeveer de helft van de kamers heeft balkon met uitzicht op de stad. Het hotel ligt in een rustige straat, die voor het verkeer gesloten is. Gratis WiFi in de kamer.

 

SHIRAZ                 PARSEH HOTEL

Hotel met traditie in hartje Shiraz, met en een ruime lobby en hulpvaardige receptie. Het hotel ligt tegenover ‘de Burcht’ en dicht bij de belangrijkste winkelstraten. Bazaar en populaire restaurants zijn in de directe nabijheid.  Bij de receptie liggen plattegrondjes van Shiraz. De reviews over het restaurant van het hotel zijn wat minder, maar je bent wat dat betreft vrij je eigen keus te maken.

 

KERMAN                   AKHAVAN HOTEL

Ondanks z’n eenvoud wordt dit hotel door ons, en met ons velen, als fijnste hotel in Kerman beschouwd. Dit is niet gebaseerd op het aantal sterren dat deze accommodatie heeft, maar meer wat service en vriendelijkheid betreft. Het hotel wordt gerund door twee broers die niet enkel aimabel zijn en goed Engels spreken, maar ook in staat zijn ons een lekkere avondmaaltijd voor te schotelen. Het is dan ook niet voor niets dat we bijna standaard elke reis minimaal één avond in het restaurant van het hotel aan tafel gaan.

 

KASHAN                   NEGIN HOUSE

De historische kern van Kashan kent een aantal eeuwenoude koopmanshuizen, die nu (na renovatie) gebruikt worden als museum, of hotel. Sommige van deze ‘traditional hotel houses’ zijn luxe boetiek hotels en hebben een beperkt aantal kamers. Het door ons gebruikte Negin House is wat ruimer en bescheiden van opzet, maar heeft wel deze traditionele uitstraling. Attent personeel en rustige ligging, met een authentieke binnenplaats waar het ook ’s avonds (met een drankje en een hapje) goed toeven is.