Groepsreizen

Ethiopië 16 dagen

Groepsreis Ethiopië, een must voor echte reizigers. Volg comfortabel, met een kleine groep en ervaren reisleiding, de klassieke route met daarin alle hoogtepunten.
Reviews

Contact tevoren was goed. Op de website was achter alle tabs ruim voldoende en goede informatie te vinden. Misschien enkele links naar goede websites toevoegen, al heb ik die zelf ook kunnen vinden. Ook de toegestuurde informatie was goed en toereikend. Johannes is/was een uitstekende en zeer voorzichtig rijdende, en ook behulpzame en aardige chauffeur, houd hem in ere!! De bus is/was van prima kwaliteit, en heerlijk ruim voor onze kleine groep. Werd ook schoon gehouden, dus echt prima. Alex is een topgids, een wandelende encyclopedie, die de informatie ook nog zeer goed kan overdragen, zeer enthousiast is en ook sociaal heel kundig is. Echt super-klasse!! Ook als reisleider: stond onmiddellijk voor je klaar, b.v. toen in Axum van één van de reisgenoten het fototoestel was gestolen: direct met de bus naar iets van een politiebureau, waar Alex heeft gepraat als Brugman om een verklaring van diefstal te krijgen. Beste hotel: Jacaranda in Bahir Dar. Modern, alles werkte en schoon. Dus prima gids/reisleider, uitstekende chauffeur, prettig reisprogramma – Els maart 2019

++++++++++

Wij kunnen allen maar zeggen dart alles goed voor elkaar was. Dus tevreden over het geheel. Als wij weer eens een “Verre reis” maken dan zullen wij zeker aan Rosetta denken om te kijken wat deze te bieden heeft. Nogmaals dank voor de goede zorgen.  Met vriendelijke groeten,  Johan en Nelleke  -  jan. 2019

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

Op al mijn vragen kwam tijdig een antwoord en anders was het op de website staat te kezen. Ik vond de hotels beter dan ik van te voren had verwacht. Had er slechtere hygiëne verwacht dan ik heb aangetroffen. Over het algemeen waren er ook ruime kamer; erg plezierig. Het Sona hotel in Debark was kwalitatief het minste hotel van de reis. Was op zich geen probleem want we waren hier maar 1 nacht. We kwamen laat aan en gingen al weer bijtijds op pad. Verder waren de hotels prima (eigenlijk beter dan ik vooraf had verwacht van Ethiopië). Mooie ruime kamers in bv het Ambassador (Addis) en Zagwe (Labilela). Lia - jan 2019

 +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Accommodatie was goed. Beter dan ik verwacht had in dit Afrikaanse land. Hotel in Lalibella was erg goed. Mekelle ook. Hotel in Simien gebergte , Nat.Park het minste doch nog steeds voldoende. Vervoer was ook goed. Kleine groep dus voldoende ruimte in de bus. Goede reisbegeleiding. Mari-Lou is bekend in het land, spreekt de taal. Komt ook goed voor de groep op. Alles keurig geregeld. Erg mooie reis. Heel veel indrukken. Prachtige natuur. Ondanks armoede ; aardige mensen.  Veel highlights en nog weinig toeristen. Freek – dec. 2018

++++++++++++++++

Over alles was ik tevreden, klopte, of voldeed. Maar de reisleiding was echt grote klasse. Marie-Lou van Kolfschoten is de best denkbare reisbegeleider die men zich kan indenken. Begrippen die op haar van toepassing zijn: deskundig, voor iedereen een luisterend oor, oplossingsgericht, zeer vindingrijk, betrouwbaar, kent het land al vele jaren van binnen uit en heeft daardoor, ook t.o.v. reisgidsen, grote toegevoegde waarde. Is de beste die ik tot nu toe heb meegemaakt. Is bovendien ook nog heel aardig, met gevoel voor humor. Het was een goede reis – Pieter  – 3-12-2018

++++++++++++++

Info was goed, maar kan natuurlijk altijd uitgebreider. Vervoer ok, ruime bus voor kleine groep. Hotels zoals je bij een reis als deze kan verwachten. In Debark was het sober, maar toch het beste dat deze plaats te bieden had. In Lalibela prachtig uitzicht vanaf balkon, het  laatste hotel dat was helemaal super, ook de kamer was geweldig. In Arjen Westra hadden we  een top reisbegeleider, mede door zijn inbreng was de reis een groot succes.  Herma en Toon, april 2018

+++++++++++++++

Contact was naar tevredenheid en de info was oké. Hotels waren naar Ethiopische begrippen in orde. Marleen was een topper. Haar uitvoerige kennis van het land en de open manier van communiceren hebben de reis zeer succesvol gemaakt.  – Margo – februari. 2018

 ++++++++++++

Hierbij mij feedback over de reis van afgelopen januari. De reis zat goed in elkaar en Marleen Polderman is een heel goede reisleidster. Ik kan het weten want ik reis al vele jaren! Hartelijk dank. – Met groet, Johan-Anton – februari 2018.

--------------------------------------

Dat deze reis door ging, terwijl het minimum aantal deelnemers niet was gehaald, was voor ons een cadeautje. Busje was ok, erg attente en voorzichtig rijdende chauffeur. Voor dit land was de accommodatie zeker acceptabel. Je verbaast je soms hoe 2 jaar oude hotels er al uit kunnen zien. Maar dat hoort bij de aard van het land. Met Marleen Polderman hadden we een zeer geëngageerde reisleidster c.q. gids. Ze kan goed organiseren, heeft overal haar contacten, kan de geschiedenis van Ethiopië zo uitleggen dat ook een leek het kan begrijpen. De manier waarop ze ook met de mensen van het land omgaat is zeer respectvol. Ze zit boorde vol energie, praat wat veel, maar met zo`n kleine groep waren we natuurlijk altijd aan de beurt. Caravan Hotel in Addis was het beste, maar zelfs het minste voldeed. Zeer indrukwekkende reis die lang na zal werken. Vooral ook door de persoonlijke noot van Marleen. Zij heeft ons meegenomen naar een familie die zij kende. Voor ons een te gekke ervaring. Dank nogmaals voor het door laten gaan van de reis-  Lian en Peter - 

------------------------------------

Het land heeft me enorm verbaasd, in positieve zin en qua landschap vond ik het overweldigend!

Vriendelijke groet, Stephan Vogelpoel - 11 januari 2017.

+++++++++++++

Ik ben geen echte ‘groepsreiziger’, regel graag dingen zelf, in eigen tempo. Lang geleden boekte ik toch een groepsreis naar Marokko bij Rosetta Reizen voor mijn vrouw en mijzelf, die erg goed beviel. Nu koos ik weer een groepsreis, omdat mijn zoon maar 16 dagen met vakantie kon gaan. En ik boekte weer bij Rosetta: ik wilde graag een niet te grote groep en goede begeleiding, en dat trof ik ook deze keer - geweldig!  Hotels waren veel beter dan verwacht (in Ethiopië)! Zeker als ik dat vergelijk met hotels in o.a. Mali, Cambodia en Laos. Hotels hadden stuk voor stuk (gratis) WiFi. Wij hadden de hele reis een ruim busje, de hotelbagage ging op het dak, rugzakjes in de bus. De meeste dagen hadden we Samuel als een uitstekend en hulpvaardig chauffeur. Hij reed prima, maakte lange dagen, maar bleef voorzichtig en oplettend rijden. Hij kende de omgeving ook goed en paste zich aan aan de groep en aan onze begeleidster. Lof! Ik gun meer mensen zo'n mooie reis... Wim Polet - november 2016

Aanvulling (‘review’)

Reisbegeleidster Marleen Polderman, organiseerde alle activiteiten uitstekend. Zij hield de kosten goed in de gaten (liet zich niet door gidsen ‘overvragen’), was de hele dag van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat aanspreekbaar, hield rekening met de uiteenlopende wensen en mogelijkheden van de groep (ook qua belasting: je kon veel of weinig wandelen, veel of minder kerken bezoeken, enz.).  Zo maakte zij deze reis ook voor mij tot een groot feest, waar ik geen genoeg van kon krijgen! -

Wim Polet (met instemming van Rob Polet) = november 2016

============================================================

Over de informatie vooraf; wat betreft warme kleding zou gezegd kunnen worden dat het met name in Debark erg koud is en daarvoor warme kleding nodig is. Voor de overige dagen volstaat een lichtere (warme) kleding. Het bezoeken van de kerken van Lalibela is vrij prijzig (ongeveer 45 euro). Misschien wel goed dat dit van tevoren vermeldt wordt?  Over het vervoer de bus was prima. Wat hotels betreft; accommodatie was goed, vriendelijke mensen met goede service, op 1 uitzondering na: de hotelkamer in Mekele. Wel heb ik begrepen dat dit hotel een alternatief was voor het hotel dat normaal gebruikt wordt, maar overboekt was. De 2 beste hotels waren Caravan in Addis en Panorama view in Lalibela. Over de reisleiding van Marleen Polderman; ik ben zeer tevreden over de reisbegeleider die met veel enthousiasme prachtige verhalen vertelde, veel wist over de geschiedenis en cultuur van het land, goede adviezen gaf voor alternatieven in het programma, of voor vrije uren. Beoordeling op een schaal van 1 tot en met 10? Een 9. – Johanna W. nov. 2015

+++++++++++++++

Het was een van de mooiste reizen die we gemaakt hebben. Marleen was geweldig, en ze had een groep met deels veel kennis van zaken mee. Goed georganiseerde reis! Niet alle hotels waren overal ok, maar het  gezelschap accepteerde e.e.a. en wist dat het daar zo kon zijn: Bereisde Roelen. We kijken uit naar een andere reis. Louk Kuijper. okt. 2015

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Dat deze reis door ging, ook met zo’n kleine groep, was voor ons een cadeautje. Busje was ok, erg attente en voorzichtig rijdende chauffeur. Voor dit land was de accommodatie zeker acceptabel. Je verbaast je soms hoe 2 jaar oude hotels er al uit kunnen zien. Maar dat hoort bij de aard van het land. Met Marleen Polderman hadden we een zeer geëngageerde reisleidster c.q. gids. Ze kan goed organiseren, heeft overal haar contacten, kan de geschiedenis van Ethiopië zo uitleggen dat ook een leek het kan begrijpen. De manier waarop ze ook met de mensen van het land omgaat is zeer respectvol. Ze zit vol met energie en vertelt veel. Caravan Hotel in Addis was het beste, maar zelfs het minste voldeed. Zeer indrukwekkende reis die lang na zal werken. Vooral ook door de persoonlijke noot van Marleen. Zij heeft ons meegenomen naar een familie die zij kende. Voor ons een te gekke ervaring. Dank nogmaals voor het door laten gaan van de reis. - Els van Hussen - juni 2015

++++++++++++++

Ondanks dat we een klein groepje waren hadden we een busje voor 17 personen. Was uniek, alle ruimte. Geen probleem met de hotels. Accommodatie was goed, tot heel goed. Een hotel wat minder, maar dat had dan weer een mooie tuin. De begeleiding van Marleen Polderman was fantastisch. Marleen weet veel, ook te vertellen. Kende alle vogels etc. Liet ons bijzonder leuke dingen zien. De chauffeur was ook ontzettend goed. De reis krijgt een 9, met dank aan Marleen. We hebben ook geluk gehad dat we met z’n allen goed konden opschieten. Heb je nog opmerkingen die je bij bovengenoemde vragen niet kwijt kon? Een bijzondere reis. Bernadette Kroon - juni 2015

========================================================

Naam afzender: Wim Enserink

Marleen Polderman is een geweldige reisleidster. Ze strijkt plooien glad en helpt  waar geholpen moet worden. Daarnaast gaf ze veel informatie over land en volk, en regelde ze koffie, lunch en soms ook nog het diner op een manier waar iedereen het mee eens kon zijn. Niets dan lof. Het was dan ook heel mooie reis met een geweldige reisleidster. De groep – waarop wij noch Rosetta invloed hebben – was ook prima. 

+++++++++++++++++++++

Het was een mooie reis,  Marleen Polderman is een prima reisleidster, zeer ervaren en weet voor alles een oplossing, groot compliment daarvoor. Tot de volgende keer.-  Gosse Postma 

____________________

Zeer tevreden zijn over onze reisleidster Mari-Lou van Kolfschoten. Ze probeerde alle wensen in te willigen en ging zelf achter in de bus zitten, omdat de meesten vooraan wilden zitten. Zeker een zeer goede reisleidster. Ook over het vervoer ben ik zeer tevreden. Goed bus, nog betere chauffeur (red rustig, kende de weg een sprak wat Engels). De hotel waren over het algemeen goed gekozen. Het Monarch in Addis werd geapprecieerd voor het zwembad. In de meeste plaatsen rustige hotels met goede ligging. Accommodatie die wat minder was (in de kleinere plaatsen), was ter plekke nog vaak het beste dat te boeken was en we bleven er steeds maar één nacht. Hotels waren beter dan verwacht en ook schoner. Mari-Lou zich heeft uitgesloofd voor de groep. Ze heeft veel tijd gestopt in activiteiten tijdens en gaande de reis en kon veel vertellen. Absoluut een toegevoegde waarde. Plan meer reizen in de Belgische vakanties!

Maart 2015 - Dirk Fiact.

======================

Het vervoer was prima geregeld, zelfs met ruime keuze mogelijkheid voor een zitplaats. Verder uitstekende chauffeur (Johannes alle lof). Prima hotels, centrale ligging en uitstekende reisbegeleiding. van  Marie - Lou van Kolfschoten. Vakbekwaam en sociaal slim heeft zij de groep begeleid. Bovendien sprak zij de taal, waardoor zij een duidelijke meerwaarde had als vraagbaak, steun en toeverlaat. 

Op de laatste reisdag kwamen wij rond het middaguur aan in Addis en vertrokken daar 's avonds rond 23.00 uur voor de terugreis. Wij hebben het als zeer prettig ervaren om voor dat laatste 'dagdeel', toch nog de beschikking gehad te hebben over een eigen hotelkamer. 

De kennismaking met dit prachtige land, de rijke cultuur en ongekend vriendelijke bewoners hebben wij ervaren als heel bijzonder. Onze hartelijke dank hiervoor.

Deelnemers - kerstreis 2014 - 27 januari 2015.

=============================================================

Het was een onvergetelijk mooie reis, met dank aan Olav Wissink. Ik geniet nog volop na.

Jaap Friskus - 9-2-2015.            

-------------------------

Goed en gezellig vervoer, de chauffeur was van toegevoegde waarde. Hij gaf gelegenheid om te wandelen, hield de bus goed schoon en wist veel te vertellen over het land. Ook Arno heeft ons prima op gang geholpen en wegwijs gemaakt, een uitstekend reisbegeleider, hij gaf iedereen ruimte. Dank U wel, we hebben een heel mooie en leerzame reis gehad en dat zonder zorgen dankzij de reisleiding en de fijne groep - Ad en Nelly - mei 2014

=============================================

Over het contact in Nederland was ik tevreden, ook over wat er aan informatie is toegestuurd. Het vervoer was prima, fijn dat we de ruimte hadden want er waren veel lange mensen in de groep. Accommodatie was ok, vooral de eerste drie hotels en het laatste. Gondar was super! De reis werd prima begeleid door Agma. Ik wil volgend jaar met haar naar Marokko. Chauffeur was ook prima en sprak goed Engels. Dit was mijn eerste reis met Rosetta Reizen. Eerdere boekingen naar Jemen werden door omstandigheden buiten Rosetta om geannuleerd. Zo'n 14 mensen in een groep is een mooi aantal. Alles liep op tijd nergens problemen. Ook een reden dat ik met jullie volgend jaar een Marokko reis, eind maart, begin april, wil maken. Beveel jullie zeker aan bij anderen. - Ylonade - en nogmaals bedankt voor de mooie + fijne reis! februari 2014

 +++++++++++++++++++

Lieve mensen van Rosetta, ik wil jullie bedanken voor de mooie reis en de fantastische vakantie door Ethiopië. Zoals steeds was ik heel tevreden over het contact in Nederland. Altijd aardige en behulpzame mensen aan de lijn. We hadden een goede bus met meer dan genoeg ruimte voor ons allemaal. Fijn hotel in Addis en de rest was goed, tot goed te doen. Over Theo van de Laar de reisleider meer dan tevreden. Voor elk probleem wist hij een glimlach en een oplossing! Attent, vriendelijk, slim en daarbij een gezellige reisgenoot, die met iedereen even leuk omging. Als steeds weer (na 8 reizen met jullie) meer dan tevreden en heb volop genoten. - Annelies M.  

----------------------------------------------

Evaluatieformulier  Ethiopië

5. Ben je tevreden over de manier waarop de reis ter plekke begeleid is?

De begeleiding door Daphne behoeft geen extra lof: dat kon niet beter.  Vooral de manier waarop ze aan het eind van een gezamenlijke maaltijd bliksemsnel wist uit te rekenen wat iedereen moest betalen, verdient bewondering. Altijd attent en goed-gehumeurd. Bovendien kan ze goed opschieten met het hotel-enz.-personeel. Kort samengevat voor de begeleiding een 10 (daarop valt niets af te dingen). Berend van H.  – Haarlem

=======================

Uitstekend en vol zorg (!) begeleid.- Marianne V.  - Alphen aan de Rijn

==================

Daphne is een meer dan een goed begeleider. Weet géén betere! Betrokken bij de groep,besluitvaardig indien nodig, creatief en bijzonder prettig! -  Jacobien de G.  -  Voorburg

============================

Wij hebben deze reis als een echte levenservaring gezien, niet zozeer als een vakantie. De bus was goed, tot zeer goed. Daphne een uitstekende reisleider, ze kent het land goed. Ze hield met veel individuele verlangens rekening, zonder het 'groepsbelang' uit het oog te verliezen. Bovenstaand is voor ons een reden om weer bij Rosetta te boeken. Hans Sonneveldt

--------------------------

We zijn alweer ruim een week terug uit Noord-Ethiopie, hebben een prachtige reis gemaakt. Het is allemaal prima verlopen. We hebben het een zeer boeiende reis gevonden en vinden ook de organisatie van één en ander door Rosetta prima. Ik zal jullie naam doorgeven aan andere reisvrienden.  Marjan/Frans en Berit

------------------

Zeer tevreden - goede reisleider (Mathijs r.r.) - regelde alles en was goed geïnformeerd. Prima busje - prima chauffeur. Ik heb een fantastische reis gehad! - Jettie

--------------------------

Het Timkat festival is een speciaal daarvoor georganiseerde Rosetta-reis meer dan waard. Daphne was een prima reisbegeleidster en deed veel meer dan van een reisbegeleider verwacht mag worden. Het was één van de mooiste reizen die we tot nu toe gemaakt hebben.  - Ad R.

----------------

Contact in Nederland? Zéér tevreden over de contacten - telefonisch én schriftelijk.Toegestuurde informatie? Uitstekende informatie! Precies voldoende. Vervoer? Vliegtuigen prima. Goede bus en uitstekende chauffeur. Het was géén verrassing dat de wegen over bergen gingen (stof en hobbels). Hotels? Tevreden! Hoogtepunt het hotel in Lalibela. 2e Prijs Dahar Bahr. Het hotel in Gondar zou de troostprijs krijgen.Begeleiding? 40 jaar droomde ik van deze reis. Eindelijk als 70 jarige ging mijn wens in vervulling - prettig reisgezelschap en Arno als reisleider beviel uitstekend (de armoede hield me met beide benen op de grond). In 16 dagen hebben we veel gezien - ik had geen verlangen om naar het zuiden te trekken - Het was goed! Het houdt me nog steeds bezig.Tot slot. Heel veel dank, dat u zo'n boeiende reis heeft voorbereid. Mede door de reisgenoten en de tourleider (ook de jonge Ethiopische gids) heeft deze expeditie aan alle verrwachtingen voldaan. - Hans van W. - Zoetermeer.

---------------------------------

5. Ben je tevreden over de manier waarop de reis ter plekke begeleid is? Reisleiding ter plekke – Matthijs Blonk – was zeer goed. Niet alleen ter plekke ook bij de incheck was hij aanwezig en tot het laatst toe heeft hij de reis goed begeleid. Gedurende heel de reis kon immer een beroep op hem gedaan worden. Een waar genoegen. Willem S.- Amstelveen

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Theo van de Laar is een heel fijne reisleider. Had steeds goede voorstellen en was duidelijk van toegevoegde waarde. Zeker ook door hem was het een geweldige reis. Rianne W.- Velp

-------------------

Dat deze reis door ging, ook met zo’n kleine groep, was voor ons een cadeautje. Busje was ok, erg attente en voorzichtig rijdende chauffeur. Voor dit land was de accommodatie zeker acceptabel. Je verbaast je soms hoe 2 jaar oude hotels er al uit kunnen zien. Maar dat hoort bij de aard van het land. Met Marleen Polderman hadden we een zeer geëngageerde reisleidster c.q. gids. Ze kan goed organiseren, heeft overal haar contacten, kan de geschiedenis van Ethiopië zo uitleggen dat ook een leek het kan begrijpen. De manier waarop ze ook met de mensen van het land omgaat is zeer respectvol. Ze zit boorde vol energie, praat wat veel, maar met zo`n kleine groep waren we natuurlijk altijd aan de beurt. Caravan Hotel in Addis was het beste, maar zelfs het minste voldeed. Zeer indrukwekkende reis die lang na zal werken. Vooral ook door de persoonlijke noot van Marleen. Zij heeft ons meegenomen naar een familie die zij kende. Voor ons een te gekke ervaring. Dank nogmaals voor het door laten gaan van de reis.

 ==============

Tegen iedereen zal ik zeggen, dat als je voornemens hebt  om een groepsreis naar Ethiopië te maken, ben je hier aan het goede adres. Genoten heb ik van dag 1 tot en met 16. Prachtig land, leuke groep en uitstekende reisbegeleiding - Peter Gorter - december 2014.

 

 

Print pdf bestand

Let op! Deze site maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.

Als u de browserinstellingen niet wijzigt, gaat u ermee akkoord. Lees meer

Ik accepteer cookies

Wat zijn cookies?

Een cookie is een stukje tekst dat door een webserver aan een bezoekende browser wordt gegeven, in de hoop en verwachting dat de browser dat bij een vervolgbezoek teruggeeft.

De cookie is een aanvulling op de HTTP-specificatie. Het HyperText Transfer Protocol wordt door iedereen gebruikt die een website bezoekt: het regelt de communicatie tussen een webserver en een browser. Het is echter niet ontworpen om opeenvolgende paginabezoeken als één geheel te zien. Daardoor is het niet zonder meer mogelijk om gegevens of instellingen bij een vervolgbezoek weer terug te halen.

Om dat toch mogelijk te maken zijn in 1997 de cookie en de set-cookie-headers voor HTTP geïntroduceerd. Deze specificatie is voor het laatst in April 2011 bijgewerkt en gaat momenteel door het leven als RFC 6265 HTTP State Management Mechanism.

Hoe werken cookies?

In tegenstelling tot wat politici nog wel eens beweren, zijn cookies zelf geen programmaatjes en ook geen bestanden, en wordt er technisch gezien niets door de webserver op de computer van de bezoeker opgeslagen. Dat laatste kan de browser volledig zelf beslissen. Uiteindelijk worden cookies vaak wel opgeslagen als een bestand, maar een webserver kan een browser niet dwingen om cookies daadwerkelijk op te slaan of bij een later bezoek terug te geven.