Accommodatie

We verblijven over het algemeen in kleinschalige hotels. De hotelkamers hebben waar nodig A.C. en beschikken over een eigen badkamer, soms balkonnetje, dakterras, of tuin. Een eenpersoonskamer is tegen meerprijs boekbaar. Alle hotels beschikken over WiFi, waarvan gratis gebruik gemaakt kan worden. Hier een impressie van hotels waarvan we regelmatig gebruik maken, het kan echter voorkomen dat we in andere, vergelijkbare hotels overnachten.

Addis Abeba         Ambassador hotel

Het Caravan hotel is een modern hotel met een centrale ligging. Het heeft circa 35 ruime kamers, met balkons en goed functionerende badkamers. Het hotel is nog geen 5 jaar oud. WiFi ook in de kamers. Ruim ontbijt buffet en het restaurant zorgt desgevraagd voor roomservice. Receptie spreekt uitstekend Engels en er is een ruime lobby. Net om de hoek ligt het restaurant Mandoline (Franse keuken), met een prima buitenterras. Hotel en restaurant vormen een interessante twee-eenheid.

Bahir Dar              Jacaranda

Fijn hotel met grote ruime en schone kamers. Heerlijke douche. Een goed ontbijt. Om Europese dingen moet je wel vragen en vaak met wat uitleg. Heeft ook een goed restaurant.  Postief wordt gesproken over het personeel dat erg vriendelijk en behulpzaam is. Het hotel is  op korte loopafstand van het stadscentrum.

Gondar                     AG Hotel

Meest centraal gelegen hotel van de reguliere middenklassers. Je zet je voet buiten de deur en twee minuten laten zit je op een terras van een theehuis of restaurantje aan de kleine rotonde, het kloppend hart van Gondar. Het hotel heeft een restaurant, dat ook veel door de lokale mensen gebruikt wordt (wat weer iets van de kwaliteit zegt). Kamers zijn goed verzorgd en er is aan de achterkant van de eerste verdieping een groot buitenterras waar je ’s ochtends ook je ontbijt kunt gebruiken.

 

Mekele            Atse Yohannes hotel

Recent geheel gerenoveerd hotel. Moderene kamers waarvan de helft een groot balkon met uitzicht over de stad heeft. Het personeel is uiterst behulpzaam en vriendelijk, met name de receptie, die ook bereid is dingen voor je te regelen. De locatie is in het centrum van de stad en is gemakkelijk bereikbaar. Als overnachtingshotel voor het traject van Axum naar Lalibela een prima plek. Aankomen, iets drinken, stevige douche en dan in het restaurant het avondeten. Morgen gezond weer op.

 

Lalibela                    Green Valley

Drie nachten in een hotel met een view, staan voor drie dagen genieten van weids zicht vanuit de kamer, je balkon, het dakterras, of goed verzogde tuin. De bekende kerken liggen op loopafstand en niet al te ver van het hotel zijn restaurants en lokale barretjes te vinden. Ontbijt buffet is uitgebreid en kamers zijn ruim, worden dagelijks schoon gemaakt en van schone handdoeken voorzien. Het hotel wordt gerund door enthousiaste staff, die ons bij aankomst enthousiast begroet en dit het liefst vergezeld laat gaan van een Ethiopische koffieceremonie.