Rosetta Reizen is een reisorganisatie die zich al meer dan 25 jaar toelegt op het organiseren van reizen naar minder voor de hand liggende bestemmingen. Naast aandacht voor cultuur, natuur en architectuur wordt daarbij ook gestreefd naar een direct contact met de lokale bevolking.

Het aanbod van reizen bestaat hoofdzakelijk uit reizen naar landen in het Midden-Oosten, Noord Oost Afrika en de Kaukasus. Door jarenlange reiservaring en uitgebreide kennis van de landen, en met dank aan een zorgvuldig opgebouwd en goed onderhouden netwerk van lokale contacten, geldt Rosetta Reizen al jaren als regiokenner bij uitstek. Naast individuele (maatwerk) reizenreizen worden ook groepsreizen georganiseerd (in alle prijsklassen) voor bestaande (jaar)clubs, families, musea, stichtingen, scholen, instellingen, etc. Ook is er een individueel aanbod van rondreizen, speciale reizen (soms met een thema), in overleg samengesteld, met veelal comfortabele en kleinschalige accommodaties.

De naam van de organisatie is afgeleid van de Steen van Rosetta. Toen Franse soldaten in 1799 in het Egyptische plaatsje Rashid een muur afbraken stuitten zij op een grote steen van zwart basalt. Men onderkende meteen het belang van deze 762 kilo wegende vondst, waarin drie identieke teksten in een verschillend schrift gegraveerd stonden. Met behulp van deze steen van Rosetta, de Engelse naam voor Rashid, was het uiteindelijk de Fransman Champollion die in 1814 tot de ontcijfering van het hiërogliefenschrift wist te komen.

Rosetta Reizen wordt sinds het eerste uur gerund door: Yen Remy en Benno Hagenbeek. Beiden pioniers en reisfanaten met ieder meer dan 25 jaar reiservaring. Frequente landenbezoeken, pilotreizen, en met grote regelmaat uitgevoerde inspectie tours, zijn de basis van het huidige uitgebreide netwerk en originele ‘eigen’ reisaanbod. Volgens Yen begint ‘elke reis met een een lege koffer’ en Benno gaf bij het in ontvangst nemen van de prijs voor de beste reisorganisatie (categorie rondreizen), als quote “Al 25 jaar horen wij van mensen dat we reizen organiseren naar enge landen. Het winnen van een prijs is meer dan een aangenaam nieuw geluid”.

Ondanks turbulenties en conflicten in de diverse regio’s weet Rosetta Reizen steeds weer te verrrassen met nieuwe reizen en orginele routes. Met landen als Niger, Soedan en Azerbeidzjan wordt Thuis in het Onbekende volledig waar gemaakt. Voor wie dichter bij huis wil blijven zijn er voldoende overige bestemmingen. Paradepaardjes hierbij zijn: Iran, Ethiopië, Georgië-Armenië, Uzbekistan en Egypte.